o/d off light blinking and no speedo when trailering - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 04-10-2012, 02:39 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
o/d off light blinking and no speedo when trailering

I have a 99 F-350 crew cab dually 2wd 7.3. When i go to tow my trailer, o/d off light blinks and speedo does not work. I have had this happen on two different trailers. when unhooked from trailer everything is fine. Have tried with o/d off and on does it either way. Speed sensor in rear has been changed, torque converter has been changed to a billet one with a 300 rpm lower stall and still same problem. HELP PLEASE prostang@optonline.net
prostang85 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 04-10-2012, 08:22 PM
Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 50
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Had same problem, i disconnected the trailer breaks under the dash and replaced the stop/hazard fuse that blew. Hasn't done it since......have no clue why it happened
Grebesbakery is offline  
post #3 of 7 Old 04-11-2012, 05:37 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Will try that. Thanks.
prostang85 is offline  
post #4 of 7 Old 04-11-2012, 05:39 AM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like you just masked the problem.
Personally, I'd fix it and check all your trailer wiring as well as your brake controller's.



2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
jesilvas is offline  
post #5 of 7 Old 04-11-2012, 07:01 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have checked trailer on another truck and no problems. Checked all connections on brake controller all good. Have been told to check gem module on back of fuse panel. So that's next
prostang85 is offline  
post #6 of 7 Old 04-11-2012, 10:38 AM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I mean the wiring on your truck

My Samsung SGH-I997 made me send this.



2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
jesilvas is offline  
post #7 of 7 Old 04-11-2012, 11:31 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Truck factory wired
prostang85 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome