Not sure what's wrong. - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 03-07-2010, 01:33 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Not sure what's wrong.

Ok I have a 2001 Econoline E350 super duty diesel 7.3 ltr turbo powerstroke and tranny is 4r100.

Ok when I first start off it has a massive lack of power sometimes it shifts very late also but only when it's first started it seems.
At around 45-50 with OD off it starts to shutter and vibrate steadily turning on OD stops this, at around 65-70 if OD is on it does the same thing turning it off stops this, it also seems to lack power.

The tranny has a new TC and was just rebuilt less then a year ago and not used much less then 10k on rebuild and new TC.

I have looked at all the wiring and sensors, fuses, relays ect. I also took the exhaust back pressure sensor and line out cleaned them out blew them out and put it back on.

The tranny shop said it;s an engine problem( prolly cause it's under warranty) but to be safe I took it into another shop they said engine knock tryd to sell me a create engine then said they would do a compression test for 600 told them to eat my ***.

Anyway so the engine sounds fine I hear no knock but I looked threw everything really good and the only thing I can see that doesn't strike me as normal is oil inside the plastic tubing that goes to the turbo, this seems unrelated to my problem though as it runs the same without the turbo.

U joints and drive shaft seem fine what do you guys think TC or tranny problem?
Irishbmx is offline  
post #2 of 4 Old 03-07-2010, 01:39 PM
shaking things up

 
jethro's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: wexford-Pa
Posts: 3,650
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
not sure on the tranny but the oil in the boots is normal due to the ccv

389.14 HP 726.00 TQ
96 f-350 7.3 with a 5 speed
3 in DP
4 in ex. to 5 in aussies
custom traction bars
TW chip 6 pos
IDM mod
SD IC
HPX
D66
casserly 2's
custom fuel with an AIRDOG 2
910's
*17 TE modded hpop
ebpv gutted
pedestal gutted
gutted ccv elbow
clutch pedal fix

facebook- Graham Maxwell
jethro is offline  
post #3 of 4 Old 03-07-2010, 01:46 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
awsome ty one less thing to worry about.
Irishbmx is offline  
post #4 of 4 Old 03-11-2010, 03:54 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Update, tranny shop said it wasn't the tranny and gave me the codes
P1670 (Ef Signal not detected)
p1316 (injector circuit/IDM Codes detected)
p1139 (WIF Sensor)
p0672 (Glow plug #2)
p0674 (Glow plug #4)

Any advice? Would any of these codes cause this problem?
Irishbmx is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome