engine light - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-22-2009, 01:34 PM
Member
 

Join Date: Jan 2007
Location: albany ky
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
engine light

I haver a 2001 7.3 witn 140,000 miles sometimes when i let it idel the check engine light will come on. I can put it in gear and push the throttle and it will not rev up or anything. After a few seconds the light will go off and it goes back to normal any ideas. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-25-2009, 05:12 PM
The Screwy HEUI
 

Join Date: Jan 2008
Location: Smithfield, RI
Posts: 4,585
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Chamberlain79 View Post
I haver a 2001 7.3 witn 140,000 miles sometimes when i let it idel the check engine light will come on. I can put it in gear and push the throttle and it will not rev up or anything. After a few seconds the light will go off and it goes back to normal any ideas. Thanks
I know this probably isn't good advice since I'm not sure what's causing your problem, but try getting your hands on a code reader or scan tool to see which code your truck's throwing.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-27-2009, 04:01 PM
Member
 

Join Date: Jan 2007
Location: albany ky
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have a superchips tuner that also reads codes i will check tomorrow.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-27-2009, 04:25 PM
Member
 

Join Date: Nov 2008
Posts: 42
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sounds like the throttle position sensor is screwing up...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-09-2009, 02:52 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Was it your throttle position sensor? I think I am having the same problem. Let me know what you had to do. Thanks,
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:26 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors