Runs rough till warms up, need help! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 05-25-2009, 08:28 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Chopper17's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Manchester,CT
Posts: 264
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Runs rough till warms up, need help!

I got a 2000 Powerstroke with 125k on the clock with a Tony chip, intake, exhaust. It surges and runs rough till it warms up fully. Its not really bad but every minute or two it surges and runs rough then goes back to running fine. It does it in every program so I dont think its the chip? Any help would be appreciated!

98' 12 valve cummins - lifted and modded
Chopper17 is offline  
post #2 of 3 Old 05-25-2009, 09:21 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Location: Mangilao, Guam
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hey, well the only thing I can think of would be the governor or perhaps whatever the idle speed is set on.....I don't think it would be the chip either, but maybe your idler is set on too low a speed causing it to be rough on start-up.

I would say it could be the fuel filter because mine had similar symptoms, it even shut off going down the road, then once we got it back to the house, it was really rough sounding....but once we changed the filter it was fine....I think it just sucked up some gunk.
scubadiver-08 is offline  
post #3 of 3 Old 05-25-2009, 09:25 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Chopper17's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Manchester,CT
Posts: 264
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ya I was thinking about I had a bad batch of fuel because I never let the tank get under a half of tank and usually only use 10 gallons of fuel before I put money in again. I also use many different stations so Im thinking I picked up a bad batch of fuel and the fuel filter got clogged. Also I changed the filter about 2500 miles ago.

98' 12 valve cummins - lifted and modded
Chopper17 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome