No Start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-29-2009, 09:44 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No Start

Hi guys, i was comming home yesterday and the truck was slighty bucking a few times on the ride home. I went to start it late in the day, and there is nothing, it cranks but no start. I noticed the the tach wasn't working when crank so i went out and put a new CPS in along with new fuel filter. The fuel bowl fills when the key is on (not terribly quick). The fuel pumps makes noise, but not a whole lot (grumbling noise). Any ideas. I have been watching my truck for a while when it warms up, it will runs fine, then i can here a pulsing (sounds like the fuel pump pulsing), then my truck gets its famous lifter tick. Could this be a fuel pump? thanks guys.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-29-2009, 09:47 AM
duct tape & zip ties

 

Join Date: Jul 2006
Location: Willis, MI
Posts: 10,759
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to bigcountrysg
Scan for codes, do some tests like cylinder contribution. Also check your fuel pressure. Your fuel pick up in the tank could be clogged up. Which could be causing this problem. Could have a bad injector, could be fuel pump going bad. Could be an electrical problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-31-2009, 12:51 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What should the fuel pressure be. I cannot do a contribution test till I can get the truck to run. I am picking up my friends snap on code reader thursday. What exactly should I look for. Also, could this be a HPOP problem?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-31-2009, 12:56 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Location: Pasadena, TX
Posts: 6,505
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What year model? any smoke? So you put a CPS in and it starts now or not? I'm confused
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-31-2009, 04:18 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It is a 2002 f350 psd. I did put a new cps in with no luck, it still does not start. It just cranks. I do not see the tach move while trying to start. It alwasy had white smoke at start for a min, then went away. And had some bad lifter knock always.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:13 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors