HELP - starter issue - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-14-2009, 12:45 PM
Member
 

Join Date: May 2008
Location: Parkville, MD
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation HELP - starter issue

Yesterday morning I went to start up my truck and it tried to crank over and then died. This happens every now and again but it has always started the second shot. This time I went to start it up again and NOTHING. Dash lights up. After going through some motions I replaced the solenoid and had the started tested. Passed. Brought the starter back and hooked everything back up. Tried to start the truck and it almost turned over but then died again. BUT THE STARTER KEPT RUNNING!!! I had to jump out and disconnect the NEG battery cables to get it to shut down. Any time I would tap the negative terminal with the cable the starter would start running again. I climbed under the truck and took the starter off again and reconnected everything. Tapped the neg terminal with the cable and the starter didn't run. SO I thought I had it figured out. I hooked the batteries back up, turn her over and she started up but the friggin starter kept running!!! What am I doing wrong? What should I be looking for? PLEASE HELP!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-14-2009, 04:24 PM
Member
 

Join Date: May 2008
Location: Parkville, MD
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
All Fixed

Eventually bought a new starter and the problem seems to have been solved.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-14-2009, 05:11 PM
The Screwy HEUI
 

Join Date: Jan 2008
Location: Smithfield, RI
Posts: 4,585
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by hpf350 View Post
Eventually bought a new starter and the problem seems to have been solved.
Yeah, the relay on the starter itself probably went bad.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-14-2009, 05:15 PM
Member
 

Join Date: Feb 2009
Location: fairbanks alaska
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i've actually had that problem once before, but it was on a chevy 1500 at my work. we replaced the starter and the problem went away. glad it worked for you too!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:03 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors