Unknown problem? - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 03-10-2009, 06:37 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Unknown problem?

I have a 99 F-450 with 7.3l diesal engine. We driving home on the freeway running around 60 and any incline in the road would make it hard to pull the hill even though the gas petal was all the way down. The speedometer would drop too. I had to pull over 4 times. The 4th time I pulled over, blueish white smoke came out from underneath the truck, thats when i turned it off. I turned it back on and the engine sounded like it was knocking. I turned it back off immediately. I had to get it towed home after that, I didnt want to mess anything else up. I had just changed the oil, oil filter, transmission oil, glow plugs, and the glow plugs relay. I dont know what it could be, I need this to be fixed as soon as possible as i use the truck to pull my takeuchi trackoader. Thanks for the help.
TNDigger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 03-11-2009, 02:37 PM
Premium Member
 
RadarRider's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Smithfield, RI
Posts: 4,589
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by TNDigger View Post
I have a 99 F-450 with 7.3l diesal engine. We driving home on the freeway running around 60 and any incline in the road would make it hard to pull the hill even though the gas petal was all the way down. The speedometer would drop too. I had to pull over 4 times. The 4th time I pulled over, blueish white smoke came out from underneath the truck, thats when i turned it off. I turned it back on and the engine sounded like it was knocking. I turned it back off immediately. I had to get it towed home after that, I didnt want to mess anything else up. I had just changed the oil, oil filter, transmission oil, glow plugs, and the glow plugs relay. I dont know what it could be, I need this to be fixed as soon as possible as i use the truck to pull my takeuchi trackoader. Thanks for the help.
It's definitely sounding fuel related. Have you dropped the tank to check the pick-up screen inside? Also, you didn't mention if you changed the fuel filter. Have you done that? & if you did, did you check the condition of the fuel inside/filter & drain it out before installing the new one? One other thing you should try is giving it a scan & check for codes.

"HEAVY" 2001 F-250 XLT 4x4 EC SB:
TW 6pos chip, S&B CAI, Monster 4" exhaust w/ Power Elbow, Big Head WGA, Technicooler, ITP boost fooler, Gen 1 Wicked Wheel, Six-Gun Tuner, Optima Yellow Tops, AutoMeter(Boost, Trans, EGT), CCV mod, MTS TC, MTS valve body, Trans Tech performance rebuild kit, TransGo shift kit, Hornblasters 242 Shocker Train Horns.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
RadarRider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome