new stancor 586-903 - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 03-01-2009, 05:00 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
new stancor 586-903

I have no idea what to do next!!!!!!!!!!!!!!!! Have replaced all glow plugs and just finished installing the stancore 586-903 that is supposed to be the best. Had a little problem with the way it mounts oppisite of the stock one but is there a way to hook up backwards? Truck still belows white raunchy smoke 4 the first couple of minutes. What else could be wrong. Please HELP
leach is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 03-01-2009, 05:05 PM
Emergency Services
 
cchase's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 5,534
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to cchase
injector o-rings.



On vacation from a truck for a year or...
Looking at 6.4s Moving in a few months then hopefully buying my dream truck!!!

Driving an Audi till then...
but at work I drive
16 E-450s 7.3 powerstroke Ambulances
7 Duramaxes
1 GMC Kodiak Ambulance

NO CUMMINS.....
cchase is offline  
post #3 of 4 Old 03-01-2009, 07:35 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Dec 2008
Location: Jordan,MN
Posts: 163
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What year is the truck? Did you replace the right relay, '99 and up had 2 next to each other that look similar, one for IAH, and one for GPs. How does the truck start cold? If it's starting OK, and GPs are working I would agree with cchase on the o'rings.

Russ
Late '99 F-350 7.3l 6sp 2wd aftermarket dually kit 255,000mi STOCK
Deeslfxr is offline  
post #4 of 4 Old 03-02-2009, 03:01 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sorry bout that... truck is 00 and i think i got the right one because i use to replace it every year with the napa version it is the one closest to the firewall by the filter. The truck plugged in starts fine but after sitting at work all day it smokes horribly. starts with a little cranking but doesn't do romps till below 20..I have had the dialbo predetor on for about two years and just put the 5" from turbo back on.
leach is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome