P1275 - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-20-2009, 10:25 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Mokena, IL
Posts: 232
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
P1275

my truck was running rough i ran a koeo test got a
P1275 Cylinder #5 High to Low Side Open

what does this mean and how it it fixed
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-21-2009, 04:56 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2008
Location: Jordan,MN
Posts: 163
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check your UVC harness for bank 2, I believe left side, for a loose connection. Ford offers plastic wedges to help retain connector if that's your problem. Also find a good scantool and perform a buzz test and cylinder contribution test to confirm. Otherwise sounds like #5 injector needs to be replaced.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-21-2009, 04:24 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Mokena, IL
Posts: 232
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i have an AE the only problem is as of now its intermitten so cylinder contribution and buzz tests are good.

today i had it start running rough again, light came on, scanned it and no more P1275 this time it was:
P1316 Injector Driver Module Codes Detected
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-29-2009, 08:18 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: The "armpit" of Texas
Posts: 736
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Any resolve to this issue ???
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 05-03-2009, 09:15 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Mokena, IL
Posts: 232
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yea the pass. side uvc harness connector was loose just pushed it back together and no problems since
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:00 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors