no power, shakes when i drive, codes - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 02-11-2009, 07:13 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
no power, shakes when i drive, codes

i have a 99 f-250 7.3 185k and its the early 99 if that makes a difference.?

When i hook my truck up to a computer it pulls codes sayin a miss in the number 8 cylinder low turbo pressure, sumthin about the IDM , and a few others, I have been told that i need to replace the wiring harness in the valve cover cause it could have grounded out and can be making false codes. is this a common thing...??? this is my first powerstroke i need help

and the truck wont start in the cold even if i plug it in..
strickstroker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 02-11-2009, 07:21 AM
scuffs *****

 
Tyler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Oakwood, OH
Posts: 5,270
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Tyler
You need to check your wiring but pulling the valve covers. If you don't know what to check for, take it to a buddy to help you out.
Have you chceked for gelled fuel? Where are you located, make sure your run anit-gel adds if your in the cold.

Do you know if your block heater it working? Plug it in overnight, and the next day pop your hood and put your hand on the valvle cover, or somehwere on the block. Should be pretty warm.

Sr. Engineering Tech/OPS Technician @ Your local cable company.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

1997 7.3L PSD
| 4" MBRP Exhaust | S&B CAI | Torque Converter Lock-Up Switch | Exhaust Brake | FPR Shim |DB High Torque Starter | 188,000 Miles | Xtreme Daily Tune |
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
SOLD

2014 Ford Fusion SE
| 1.6 EcoBoost | 6-Speed Manual | The basics and some goodies |
Tyler is offline  
post #3 of 5 Old 02-11-2009, 09:48 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
the truck has after market block heater the stock one is on there but dont work. it was like that when i got it. i did put the anti gel stuff in the fuel. but still no start. is it commmon for those wiring harnesses to go bad..?
strickstroker is offline  
post #4 of 5 Old 02-11-2009, 09:50 AM
ADMIN AND TECH


 
SCUFFY828's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,318
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
remove the drivers side valve cover and youll probably find the harness to the injectors loose


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

ITS STOCK
SCUFFY828 is offline  
post #5 of 5 Old 02-11-2009, 09:28 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
do i need to replace the harness if thats the case..?? or just plug it back in.?
strickstroker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome