03 350 7.3 engine stops while driving - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-28-2006, 09:07 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2006
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
03 350 7.3 engine stops while driving

my truck shuts off like you just turned the key off at all speeds while driving. at highway speed rpms will drop real quick and then come right back up. at low rpms the engine stalls but will start right backup with no problem. i have an electric start and it started right around the same time. not sure if it was before or after the electric start but it is disconnected and is still cutting out. it does not pull any codes and i do have a super chip. any thoughts thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-28-2006, 09:30 AM
HardLuck Case of the Year
 

Join Date: Sep 2006
Location: Catonsville, MD
Posts: 3,541
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Ditty Send a message via Yahoo to Ditty
Sounds like you have a short in your electric start. I'd go through all the wiring and see what's going on.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-28-2006, 10:27 AM
duct tape & zip ties

 

Join Date: Jul 2006
Location: Willis, MI
Posts: 10,759
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to bigcountrysg
03 350 7.3 engine stops while driving

have you ever replaced the cam postition sensor on your truck. That maybe going bad. If you disconnected the electric start and it still does it I would check that out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-28-2006, 11:43 AM
Member
 

Join Date: Nov 2006
Location: Foothills, NC
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like the CPS to me. My truck did the same thing, and it was the cam position sensor.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-30-2007, 04:53 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
replace cam sensor that is what wrong
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-30-2007, 05:24 PM
<<---"Shadow"---

 

Join Date: Aug 2006
Location: Georgetown, SC
Posts: 5,135
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to sea71
CPS for my vote too.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:25 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors