Hard Starting 00 7.3 and eye burning exgaust - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 02-05-2009, 10:49 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: conover, ohio
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Hard Starting 00 7.3 and eye burning exgaust

I got a 2000 7.3 that is getting harder and harder to start. I'm running power source fuel additive. Don't notice any better starts cold. Now when it's pluged in it starts fine in morning after sitting @ work 4 hours @ lunch it is not starting. I have to turn the key on and wait crank may sputter then I repeat this cycle until it fired off. I am also noticeing that the exguast fumes are really burning your eyes if your too close to the pipe. I haven't done anything to engine stock setup. I've got 190K on engine now maybe it's just time to take to dealer for a good tune-up. But if I can do something myself that is what I would perfer to do. Thanks
for any help.
bmiller is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 02-05-2009, 11:10 AM
Compression Ignition Addict
 
FordCowboy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Colorado
Posts: 613
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds like something in the glowplug system. Either plugs, or relay, or both. Have they ever been changed?

Early 99 Powerstroke
Crew Cab Short Bed Lariat 4x4
SCT Livewire w/ various custom tunes
AFE stage 2
Super 66 Turbo
4" straight pipe
Modded IDM
Automatic trans: PI Converter, tugger kit
Leveling Kit w/ 35's
FordCowboy is offline  
post #3 of 3 Old 02-05-2009, 11:16 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: conover, ohio
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Not that I know of. I'm reading on here this seems to be somewhat a a reocuring post. I my get new glow plus and relay. That will solve the starting issue hopefuly but what about the bad fume from tail pipe. Or can this all be related??? THanks
bmiller is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome