10k problem.... - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 01-28-2009, 10:17 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Randee Bowknee's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Redford, MI
Posts: 219
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
10k problem....

the other day i installed the 10k resistor....it snowed and i had to plow so i wanted to take it out...after doing so i plugged the sensor back in and truck ran fine for a minute....then idled like junk....went to rev it up and it very slowly reved and after i took my foot off the gas it stalled......had check engine light on and it wouldnt go off.....re-installed the 10k and runs fine....any clue? Maybe the 10k resistor wire stretched the female plug and wasnt getting proper connection??? I have no idea...


2001 F-250XL 4x4
K&N Cold Air
Foil Delete
05 Grille and Headlights
Wicked Wheel
Muffler Delete
4in turbo back exhaust
TW 6 position chip
Randee Bowknee is offline  
post #2 of 8 Old 01-28-2009, 10:25 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Randee Bowknee's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Redford, MI
Posts: 219
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Also pulled codes 1280, 1729,1211,1210


2001 F-250XL 4x4
K&N Cold Air
Foil Delete
05 Grille and Headlights
Wicked Wheel
Muffler Delete
4in turbo back exhaust
TW 6 position chip
Randee Bowknee is offline  
post #3 of 8 Old 01-28-2009, 10:32 PM
Compression Ignition Addict
 
harrys91rs's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Zelienople, Pa
Posts: 641
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to harrys91rs
1280:
Injector Control Pressure Sensor Circuit Low
1211:
Injector Control Pressure Higher/Lower than desired (engine on)
1210:
Injector Control Pressure Higher than desired (engine off)
1729:
4x4 Low switch

Try unplugging the ICP sensor and see if the idle changes.

2000 F250 7.3 SCLB 4x4
DP Tuner, Bean's Stage 2's, 38R, BTS, K3LA Train Horns
Click here for Pics and Mods
My YouTube Channel
Best 1/4: 13.77 @ 97.19
Best 1/8: 8.72 @ 78.67
448Hp 904Tq
harrys91rs is offline  
post #4 of 8 Old 01-28-2009, 10:35 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Randee Bowknee's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Redford, MI
Posts: 219
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Are these things big problems or common with 10k mod?(besides 4x4)


2001 F-250XL 4x4
K&N Cold Air
Foil Delete
05 Grille and Headlights
Wicked Wheel
Muffler Delete
4in turbo back exhaust
TW 6 position chip
Randee Bowknee is offline  
post #5 of 8 Old 01-28-2009, 10:59 PM
Compression Ignition Addict
 
harrys91rs's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Zelienople, Pa
Posts: 641
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to harrys91rs
1211 is common with 10k i believe. As for 1280 and 1210, I don't think they are common with doing 10k. If unpluging the icp helps, it might be the icp sensor going or maybe bad/frayed wiring or bad connection to icp sensor.

2000 F250 7.3 SCLB 4x4
DP Tuner, Bean's Stage 2's, 38R, BTS, K3LA Train Horns
Click here for Pics and Mods
My YouTube Channel
Best 1/4: 13.77 @ 97.19
Best 1/8: 8.72 @ 78.67
448Hp 904Tq
harrys91rs is offline  
post #6 of 8 Old 01-29-2009, 12:49 AM
Compression Ignition Addict
 
TurboSevenThree's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Flint, MI
Posts: 4,057
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Yes try unplugging the sensor and it will go back to an automatic setting for the HPOP pressure. It's not THAT common with the mod but if the sensor gets messed up that happens. You're not the first. It is very delicate. Gotta be careful with the mod. I think you hit it on the head more than likely in your first post there. Because typically ... it idles funny with a resistor ... if you take out the resistor and it still idles funny or worse or whatever, ... it HAS actual resistance now, so the sensor is screwed up. Be it terminals or what have you.

1211 is the one it sets, that description is what the resistor DOES. So that's nothing to worry about. I'm thinking it's the sensor. NO idea on the 4x4 though.

Old Truck: 00 F350 XLT DRW: basic first few mods. S&B, 4" straight pipe, gauges, CCV, EBPV and Wastegate line deletes, LED Sills, sweet custom headlights, smoked cab lights, Ventshades, Tint.
Traded in at 196k miles.

"Brand Newish" Truck: 02 Chevy S10 2.2L 5sp. Reg cab 4x2. Badass custom made shifter, foglights, 20% tint, AVS Vent-shades, Stock Intake mods, Electric Fan conversion .
~ 95k miles.
TurboSevenThree is offline  
post #7 of 8 Old 01-30-2009, 05:15 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Randee Bowknee's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Redford, MI
Posts: 219
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Do i unplug it b4 start up or while it is running unplug it?


2001 F-250XL 4x4
K&N Cold Air
Foil Delete
05 Grille and Headlights
Wicked Wheel
Muffler Delete
4in turbo back exhaust
TW 6 position chip
Randee Bowknee is offline  
post #8 of 8 Old 01-30-2009, 05:18 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Randee Bowknee's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Redford, MI
Posts: 219
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i had unplugged it......let it run....plugged back in and the service engine light came on and stayed on....only goes away when resistor is back in.....also makes truck shift hard if i go anywhere near 1/4 throttle and after shifting hard O/D light flashes.....and i just replaced the trans bout 1500 miles ago and def dont wanna damage it again at $3000


2001 F-250XL 4x4
K&N Cold Air
Foil Delete
05 Grille and Headlights
Wicked Wheel
Muffler Delete
4in turbo back exhaust
TW 6 position chip
Randee Bowknee is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome