boost pressure - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-06-2014, 02:21 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2013
Posts: 103
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
boost pressure

I recently installed some autometer gauges, and was a little surprised when I saw what my boost actually is. The truck is stock besides the mods in my sig, and is fairly slow, so I wasn't completely surprised, but I thought it would put out more than what it does. Cruising I have 2 psi, normal acceleration might reach 5 psi, all-out WOT maxes out at 12. Are these numbers low, or normal for a stock engine with 250,000 miles?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-06-2014, 02:56 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2011
Location: middleburgh, n.y
Posts: 394
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
That's very low, some have seen 20psi with a stock truck. You gota have a leak somewhere


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-06-2014, 03:11 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2014
Location: Fayette, GA
Posts: 521
Thanks: 19
Thanked 36 Times in 35 Posts
Feedback Score: 0 reviews
That's low. Check your up pipes and intercooler boots. I get 15-16 psi on stock tune and I have 287k on my truck.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-06-2014, 04:15 PM
Banned
 

Join Date: Mar 2012
Location: Abbotsford BC
Posts: 1,302
Thanks: 10
Thanked 56 Times in 54 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Pull the intake pipe off the turbo and check out the turbo wheel.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 05-08-2014, 11:42 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2013
Posts: 103
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Thanks...I suspect up pipes. I have removed all the boots, degreased all the oil from them and tightened the clamps. I had the spider off, and the compressor wheel looks good and has no play in it. I think I can even hear an exhaust leak
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:56 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors