Injector 1 & 3 Issues, Everything New - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-10-2014, 06:26 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Angry Injector 1 & 3 Issues, Everything New

I have a 2000 F350 4x4 7.3 with issues
First I will cover the basics to get that out of the way:
The motor is less then 2 years old, from Ford right 30k mileage on it
The injectors are approx 2 years old with 1 & 3 being brand new.
HPOP was replaced less then 5k miles ago along with IRP (ICP Tested good, motor came with a new one)
IRP Press Idle at 425-490
Oil changed with HPOP
Has upgraded turbo with wicked wheel (EPV Delete, Wastegate delete)
4" Turbo back Exhaust
A&E Intake
Edge CS Programmer
Ok... Now I got that said, the problem is that injectors 1 & 3 continue to be unbalanced and is causing them not to fire correctly. I have tested each exhaust port with a heat gun and they are all the same except for 1 & 3, they are 100 degrees colder then all the others and I can clearly hear them clacking. And I can hear a coughing sound coming from the intake or exhaust (not sure which one, I only hear it in the cab as I am driving. Performance is an issue also. I have very little white smoke when engine has load on it. I have spent a lot of money on this damn thing and I'm getting frustrated! Please HELP!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-10-2014, 07:09 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Chico, California
Posts: 2,964
Thanks: 13
Thanked 63 Times in 59 Posts
Feedback Score: 0 reviews
check the uvch first.

could have come loose.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-11-2014, 07:01 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thats the second time ive heard that, i will check it tomorrow, and i will reply with results... If anytging else comes to mind.. Please let me know, thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
injector issues, low power, misfire, unbalance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:39 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors