CPS Problem?? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-28-2006, 10:30 AM
Thats Mr. Oil Leak.....

 

Join Date: Oct 2006
Location: Cypress / Houston
Posts: 9,529
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to MrJohnWayne Send a message via MSN to MrJohnWayne Send a message via Yahoo to MrJohnWayne
CPS Problem??

Ok guys see if y'all can help me out. One of my buddies is looking to buy a 2000 PSD. its a F-350 4x4, Supercab, LB, Dually with the Auto. We went to look at it on the lot today at lunch. We pulled up and the guy said it was not running. They had sold it to a dealer in east texas, drove it to the dealer then the deal there fell through. Had to be towed back to here (keller). Asked him a few questions he had not a clue as to what it could be. Fired it up and it has a terrible idle. Really rough, with a somewhat responsive throttle. The SES light is not coming on and it seems to me that it is just the cam sensor. N-E-hoo the lot is sending it off to the shop to be fixed so I was just wondering if maybe someone else might have anything. Also it only has 52000 miles. Oil level was good, coolant was good. Air filter was a little dirty but nothing that should cause that.

thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-28-2006, 11:12 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2006
Location: Lubbock, TX
Posts: 90
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I think I would see if he would let me put a code reader on it and see what comes up. might be able to make a lowball offer based on what you find and then possibly fix it yourself. If he is that clueless then he wont know what repairs would cost.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-07-2006, 04:49 PM
Powerstroke Diesel Enthusiast

 

Join Date: Dec 2006
Location: Grey Bruce County
Posts: 223
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Does sound like a CMP sensor, some symptoms that I have noticed lately have been stalls, restarts with no SES/Codes in computer, replace CAM sensor and you should be good to go....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-07-2006, 05:51 PM
Thats Mr. Oil Leak.....

 

Join Date: Oct 2006
Location: Cypress / Houston
Posts: 9,529
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to MrJohnWayne Send a message via MSN to MrJohnWayne Send a message via Yahoo to MrJohnWayne
thanks for the info guys. He ended up buying another truck that was in alot better shape internally and cosmeticaly.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:15 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors