7.3 loses power WOT once warm - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 01-18-2014, 07:38 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
supr_strokr7.3's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: delaware
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation 7.3 loses power WOT once warm

I have a stock 02 powerstroke with 7.3 with just intake and exhaust.. Just had sct extreme race tune added but the problem has been around since the truck was stock and also my buddy with the same truck and tune pulls away from me hard when the problem is happening, I cant figure it out. My problem im having is when I start my truck first thing in the morning cold its runs like a raped ape with no acceleration issues at all. But once the truck is up to temperation it will only pull hard up to half throttle and after that it just has no more balls almost like I hooked a trailor to it. boost is good and it still smokes normally with the tune. But it loses its beastly sound and doesn't pull anymore after half throttle, im lost.. Ive replaced just about everything I can think would cause this issue. replaced throttle pedal, cam sensor did boost fooler etc. The truck throws no codes besides when im at high speed full throttle with my race tune on it will throw low/high ipr code but that goes away, but my issue still occurs even on stock tune and it wont throw that code. ive also done a buzz test and injector 8 fails buzz test but i was told that was common with cylinder 8 but im not sure, someone please give me some ideas because im stumped

Last edited by supr_strokr7.3; 01-18-2014 at 07:40 AM. Reason: needed to rephrase my question
supr_strokr7.3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 01-21-2014, 11:27 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 308
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Weak HPOP....not giving enough pressure to the injectors. does it get quiet or muffled sounding?
Pullnpray is offline  
post #3 of 3 Old 01-21-2014, 11:42 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
supr_strokr7.3's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: delaware
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yes. Just doesnt sound as powerfull anymore once its warm

Sent from AutoGuide.com Free App
supr_strokr7.3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome