please guys help - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 10-25-2013, 03:56 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: santa rosa CA
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
please guys help

so ive been dealing with this ongoing issue of what feel like a miss in my late 99 powerstroke, six speed with 147k on it. ive been replacing thing guessing and checking what could be wrong with it, i recently did the glow plugs in it along with a #8 injector and the camshaft position sensor for the second time in a year. did a buzz test on it alls good in that aspect but its got a lack of power and it acts as if it has a mean lope to it.
i look at my injector pressure while at idle it ranges from the low 500's and jumps up and down between that and the 800s

at around 1200rpms the injector pressure stutters really bad from the 1500's all the way down to the 400s and back up.

the most recent thing ive done is the valve cover gaskets today and wire harnesses. whats next guys? any input would be greatly appreciated as i am stumped.
hansonmb99 is offline  
post #2 of 4 Old 10-25-2013, 04:00 PM
Rodslinger's B1TCH
 
Join Date: Mar 2012
Location: Abbotsford BC
Posts: 1,312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 11
Thanked 57 Times in 55 Posts
Feedback Score: 0 reviews
any codes?
steve604 is offline  
post #3 of 4 Old 10-25-2013, 04:07 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: santa rosa CA
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no, no codes whatsoever.
hansonmb99 is offline  
post #4 of 4 Old 10-25-2013, 05:12 PM
WNY Biodiesel Co-op
 
greasyF250's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Orchard Park New York
Posts: 898
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
at around 1200rpms the injector pressure stutters really bad from the 1500's all the way down to the 400s and back up
Do you want to explain this? Does the motor miss at these pressures or is the pressure jumping possibly due to a failing HPOP?

2000 F250 King Ranch Crew Cab 7.3L LB 4X4 100% home brewed Biodiesel
ZF6 6SPD trans
Zoo Dad Mod
DP F5 Tuner
Wicked Wheel
AFE Intake
4" straight exhaust with 5" tip
Isspro 3 Gauge Pod
285/75/16 Cooper ATP on factory 16's
Banks Big Head
298K
greasyF250 is offline  
Reply

Tags
7.3 , powerstroke , sevenpointthree

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome