7.3 Miss and no power - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 08-25-2013, 08:34 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
7.3 Miss and no power

Hi all,
New to this forum and I am looking for some help here. I have a 2000 F350SD with diy air intake, DP Tuner stock, 20hp, and 60hp tow, BTS auto trans, everything else is stock. I have approx. 150K miles and I am having this intermittent miss happening while driving and the Service Engine Soon light comes on. When I pull over and shut the truck down and restart it all is fine again for a while and sometimes just putting it in neutral will make the light go out and the truck will idle and run fine. I have read several posts concerning the injectors, the uvch, anda few other possible causes. I have put a code scanner on it and no codes are pulled, have checked the turbo blades, turbo air intakes, uvch connectors on the outside of the valve covers and I will be doing a fuel pressure test this week. Is there anything else I should look at before taking the valve covers off to inspect the wiring harneses on the inside. Thanks in advance for all your help
Don276 is offline  
post #2 of 5 Old 08-25-2013, 09:02 AM
Compression Ignition Addict
 
sldghamr's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 2,026
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
have you looked into the injector driver module?

if you see a light at the end of the tunnel, it's probably just a photon torpedo
sldghamr is offline  
post #3 of 5 Old 08-25-2013, 10:07 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I have considered it but I am not sure how to test it with out running a buzz test
Don276 is offline  
post #4 of 5 Old 08-26-2013, 03:00 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Update:

I just found the ICM Sensor wet with oil, and considering this to be a possible culprit. Will be replaceing in next few days. Whats everyones opinion on this being the possible cause
Don276 is offline  
post #5 of 5 Old 09-03-2013, 12:35 PM
Powerstroke.org Sponsor

 
Corey@CNCFAB's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Defiance, OH
Posts: 9,617
Thanks: 803
Thanked 529 Times in 483 Posts
Mentioned: 197 Post(s)
Quoted: 504 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
It could be ICP, especially with oil on it.

Sent from AutoGuide.com Free App

E99CCLB 450/400s,STG1cam, KC38R, 4" exh,CNC FAB fuel&oil lines,140vIDM,BTS,S&B

97 ECLB F250 4x4 stock
96 CCLB F350 4x4 stock



EDGE,S&B,SCT,PHP Hydra,TS-Perf,OEM parts,Sam Wyse trans,VB's,LED's,MBRP,ISSPRO,ICON,FOX,KC TURBOs,SD 7.3 fuel kits, HPOP lines

www.cncfab.us or email sales@cncfab.us

Corey@CNCFAB is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome