Started sputtering/jerking then died - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-07-2008, 04:00 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: Jackson county/Georgia
Posts: 157
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Started sputtering/jerking then died

I was driving to work this morning and damn it man,

So I was just cruiseing as normal as could be and it jumped, like it had stumbled or something. So i just let it roll off my back not thinking to much of it, Sh*&^ Happens. Well then it does it again about a mile later,twice in a row this time. And the check engine light is on now, Another

So I turn my chip back to stock, cruise to the next gas station to pull in and have a look and the son of a gun dies on me! As I was turning in, so thank god for power steering when it is running.


Now, I let it sit for 30 seconds or so, try to turn it over and it cranks right up. So back to home we go. On the way back it does it 2 more times but did not die. The whole time my CEL is on, when I get home and turn it off, crank it back up and no more check engine light.

What do you guys think it could be? Glow plugs? Bad fuel? HPOP?

Thanks for any help
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-07-2008, 04:06 AM
assistant director

 

Join Date: Feb 2007
Location: Springfield, TN
Posts: 1,052
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
need to pull the codes it should be stored. give a better idea
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-07-2008, 04:27 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2006
Location: New Kensington, PA
Posts: 125
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sounds alot like what happened to me tonight except mine didn't actually die

Going to have the codes read hopefully tomorrow
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-07-2008, 04:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Location: Asheville/Fairview, NC
Posts: 4,773
Thanks: 6
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have you had your CPS replaced under the recall yet? could be the CPS.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-07-2008, 05:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: Jackson county/Georgia
Posts: 157
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by itsaleftlanething View Post
Have you had your CPS replaced under the recall yet? could be the CPS.
YUP, I went to have it changed out and it has acted fine so far . So, as for today so far so good.

I was standing there next to the tech at the dealer ship and the guy was reading the codes, my CEL was on , and he says there was no code stored?!?!!??!?! Now tell me that crap dont make sense? It got me confused and concerned, but it has been good for the rest of the day.

Thanks for the help guys.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-11-2012, 03:03 PM
Member
 

Join Date: Mar 2012
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you ever get this figured out? Mine is doing the exact same thing. And no codes!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:41 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors