I'm about to lose it! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-24-2013, 05:12 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm about to lose it!

Ok I have a 2000 f250 7.3 with 270k. Didn't pay too much for it bc it has seen better days. I'm still having a no start cold or after sitting 8 hours scenario. I've had the entire gp, gp relay system checked and its ok, I had idm codes so I replaced that, I replaced #7 and #5 injectors bc #7 was dead and #5 was knocking (which is another story), I replaced cps, 2 new batteries, new fuel pump, oil change, new block heater element and cord, gps, rebuilt the oil cooler, and it will still not start and noone has any idea. The weird thing that most recently happened was after the latest injector replacement upon initial start-up, the truck ran better than it has ever run! Smooth, quiet and powerful and then it got progressively worse and the knocking came back. It seems like maybe my fuel pick-up reclogged after start up? Or maybe since the truck sat for almost aweek with the batteries unplugged waiting for the injector to come in (bc I'm too cheap to pay the core charge) that the ecu or another sensor reset itself? I can't seem to figure this truck out and noone can seem to help me here in daytona beach. It does start with it plugged in for a couple hours but its getting REALLY old. I'm planning on dropping the tank soon and doing the mods but I'm concerned about the knocking coming from the number 5 cylinder. I replaced the injector which made it better but its still there haunting me. I'm attaching a link to a video I just put up about what it sounds like and what the oil spout production is. Dont laugh, its a horrible video! Has anyone had this happen before? I'm just trying to see what my next step should be. I don't have a scanner and the truck is stock. Maybe ipr or icp? HELP!

https://www.youtube.com/watch?v=Nf9M...e_gdata_player
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-24-2013, 10:14 PM
Premium Member
 

Join Date: Apr 2010
Posts: 3,464
Thanks: 159
Thanked 37 Times in 37 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Did you replace fuel filter? I didn't see that you did in your post.

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-25-2013, 08:59 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 1,696
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
video is listed private..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-25-2013, 09:23 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sorry guys, video is now public and yes the filter has been changed. No smoke either. Blow by is good as well. Thanks for the help!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-25-2013, 11:10 AM
Premium Member
 

Join Date: Apr 2010
Posts: 3,464
Thanks: 159
Thanked 37 Times in 37 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Doesn't really sound much different than mine. Maybe the knock/tick is a slightly bent push rod, weak lifter. For that matter it could be your new CPS. I've read on here multiple times that someone had to replace their CPS 3-4 times in a very short period.

How is your oil pressure? You need an actual gauge, not the dummy gauge in the dash. Could be low oil pressure not pumping up the lifters.

Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-25-2013, 12:13 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the quick reply, I'm going to do the push rods soon and I've been hoping that's the issue and not rod knock. I had a cps and the dealer replaced it with a black one? Idk I just don't understand the running awesome after sitting for a week. I will try to check the oil and fuel pressures so I can eliminate them. You have a similar knock that goes away when unplugged?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-25-2013, 12:34 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 1,696
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sounds like mine. By chance, is the #8 an AD injector or AE? Mines' an AD. Thinking the 99-00 models came with 8-AD. My buddy's being a 01, has a very faint "tap" sound. I say its because its the l.l. injector.

What i found odd with yours though, is that, unless the #5 plug was still making contact, but the noise of the motor didnt chance any, when unplugged? When i unplugged each one of mine, you could tell, it sounded like it wantedto stall, then "catch" itself.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-25-2013, 12:36 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 1,696
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
with covers off ,do this...
Attached Thumbnails
I'm about to lose it!-injectorholddownrockerbolts.jpg  
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-25-2013, 12:52 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yea I torqued all of them when I installed the number 5 injector. Its hard to tell with my crappy vid but when unplugging the injector the noise does stop. I do hear a faint helicopter sound at the intake which means push rod but doesnt necissarily mean its from the injector in question. Its so frustrating! Would a weak hpop give me the no start cold? Unless ita plugged in for 3+ hours it has no power until the boost kicks in which is weird bc if it was hpop it would be the opposite? Idk I'm no expert but its a head scratcher. Would a shop be able to hook it up to a computer to xheck oil pressure and all the parameters?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 04-25-2013, 01:03 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 1,696
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
what the dealership would charge for diagnosing, might as well buy this...does everything an AE system does..(for most part).

Aeroforce Technology Inc | Products - Interceptor
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:44 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors