PLEASE HELP. I'M LOST AND SCARED I HAVE A NO START - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-17-2013, 09:47 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
PLEASE HELP. I'M LOST AND SCARED I HAVE A NO START

PLEASE HELP. I'M LOST AND SCARED I HAVE A NO START
I have a 2000 F350 7.3. I had a injector problem a code on number 6 so me and my mechanic buddy took apart the valve covers on both sides took out injectors cleaned them put new Orings on. Replaced glow plugs and valve gaskets with wiring harness. hand cranked motor 4 to 5 rotations to purge system. while we did this we noticed a big leak in the galley which we were thinking was coming from the HPOP so we tightened the plug on the bottom which we think the leak was coming from. put that all together and during that process broke the cheap ford FPR. So we bought a new one replaced it and go to start truck and it cranks and cranks but no start. we also replaced batteries brand new. also no smoke out of exhaust while cranking. please help we are lost at this point
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-17-2013, 09:52 PM
Rodslinger's B1TCH
 

Join Date: Mar 2012
Location: Abbotsford BC
Posts: 1,312
Thanks: 11
Thanked 56 Times in 54 Posts
Feedback Score: 0 reviews
does your hpop have oil in it? maybe try pumping some oil into it.

did you remove any oil plugs under the valve covers to drain the oil out of the heads? if so did you make sure they were re-installed?

is your fuel bowl full after cranking the engine for a while? it takes a lot of cranking to get it to start after pulling the injectors. the air needs to find it's way out through the injectors before you start getting fuel to them.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-18-2013, 11:15 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
]
Quote:
does your hpop have oil in it? maybe try pumping some oil into it.

did you remove any oil plugs under the valve covers to drain the oil out of the heads? if so did you make sure they were re-installed?

is your fuel bowl full after cranking the engine for a while? it takes a lot of cranking to get it to start after pulling the injectors. the air needs to find it's way out through the injectors before you start getting fuel to them.
Yes the hpop has oil in it pulled top plug and can see oil.

Yes we removed plugs then put them back in to purge system before we put injectors back in
Yes fuel bowl fills up. And it fills like we have been cranking for. A long time.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-18-2013, 11:25 PM
Member
 

Join Date: Jan 2013
Location: Anchorage Alaska
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Might be a dumb suggestion but a cps sensor maybe? Sometimes things just fail for freak reasons out of the blue.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:33 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors