Lights, crank, but no start - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 30 Old 01-07-2008, 06:30 AM Thread Starter
Serving Our Country!
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation Lights, crank, but no start

I replaced the batteries in my truck last week and everything seemed to be fine, but this morning the check battery light came on. When I hit the accelerator, the light went off for a few seconds, then came on again and the truck died. When I try to restart, the "wait to start" light doesn't come on, even though I seem to have power to everything else. The starter is cranking, but won't start. I also noticed before the truck died that the wipers seemed to be moving slower than normal and the dash lights were dim. Any thoughts?
MtPaul401 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 30 Old 01-07-2008, 07:08 AM
Compression Ignition Addict
 
wetco416's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Downers Grove,il.
Posts: 333
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
can't help,just a bump for you

99 supercab,4x4,auto.4"ss afe straight exh, intake,sct canned,3-pillar gauges,D"elegant conversion.leather int.,135,000miles,a large toolbox full of crap.unimount snowplow, If you can't eat it or hump it.
Piss on it and walk away.
wetco416 is offline  
post #3 of 30 Old 01-07-2008, 08:07 AM Thread Starter
Serving Our Country!
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Any thoughts?

I'd really appreciate any thoughts at all. My gasser is back up and running, but that's iffy at best. I'd like to get this problem fixed tonight, if possible. Thanks!
MtPaul401 is offline  
post #4 of 30 Old 01-07-2008, 08:11 AM
Compression Ignition Addict
 
Raul@Stealth Automotive's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 23
Thanked 30 Times in 17 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
im sure a tech will be around to answer your question shortly... my guess would of been your batteries... your driverside battery runs your wait to start light...
Raul@Stealth Automotive is offline  
post #5 of 30 Old 01-07-2008, 08:15 AM Thread Starter
Serving Our Country!
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The truck won't start

The batteries are brand new. I'm not worried so much about the light unless it's an indication of why the truck won't start.
MtPaul401 is offline  
post #6 of 30 Old 01-07-2008, 08:16 AM
KVFD
 
redstroker_2002's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Kearney, Nebraska
Posts: 4,061
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to redstroker_2002
i am not a tech but i am maybe leaning towards the alternator! you can have it tested for free at your local parts shops. but heres a bump anyways!!

-Josh

2008 2500 LMM- Deleted, Blocked, Fueled, & Tuned by:
redstroker_2002 is offline  
post #7 of 30 Old 01-07-2008, 08:19 AM Thread Starter
Serving Our Country!
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the bump

I'd thought about the alternator, but I just replaced that within the last couple of months.
MtPaul401 is offline  
post #8 of 30 Old 01-07-2008, 11:23 AM Thread Starter
Serving Our Country!
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Another alternator thought

My alternator is new (within the last three months), but since the batteries were bad, is it possible that the voltage regulator got fried?
MtPaul401 is offline  
post #9 of 30 Old 01-07-2008, 11:30 AM Thread Starter
Serving Our Country!
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Another alternator thought

My alternator is new (within the last three months), but since the batteries were bad, is it possible that the voltage regulator got fried?
MtPaul401 is offline  
post #10 of 30 Old 01-07-2008, 07:17 PM Thread Starter
Serving Our Country!
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I checked the battery cables, the negative on the driver's side was not quite tight, so I tightened it up. I put the charger on, batteries were showing really low.

I also took off the alternator, I'll get that checked tomorrow.

I'll post as soon as I know what's going on with the alternator.
MtPaul401 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome