99 7.3 trouble - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 01-07-2013, 09:23 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Question 99 7.3 trouble

i have 99 f350 7.3 that starts very well no matter how cold,will sit at idle for extended time however when try to drive it begins idle rough at first,then wont take fuel,will finally shut down.when this happens bluesmoke from exhaust,will burn your eyes,smells like raw fuel.low pressure fuel pump running 20 to 30 sec before start up,repair manual says should be 5 secs,have replaced pump and cps so far.unpluged icp ,doesn't seem to help.would appreciate any help or ideas on cause or what to check next??? no check engine light until unplug icp.
alanloader is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome