help please 2000 f350 7.3 dies for no reson when start - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 01-03-2013, 05:32 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
help please 2000 f350 7.3 dies for no reson when start

ok not great at this bear with me i love this place has helped many times.
my truck needs new injectors and glow plugs i know and trying to get to shop for help from family of auto workers 1111 miles away. 490,000 miles on truck all from me love this truck very few issues everything factory but water pump one every three years like clock work one recal which started on firewhile i was driving and was not recall yet high presure oil pump and regular breaks shocks ect most miles pulling a load ok theres history.

started after water pump went out and ford replaced and did injector clean
my mistake to many miles for frist clean use lucas since i puchased truck new should never have let ford doit i know
as soon as i got it out of shop started having hard starts figured it would make it month until home for x mass didnt happen have done batterys battery cables , worked fine after warm then hard and harder it started quickly if warm fire right up leave for a few days took a good two hours with recharging batters still ran like dream while warm
then right before trip just lost power while driving as soon as was not exalerating threw into nuteral at lights or down hill still lost it few times but made it back.

tryed starting her few times but gave up for week while i am trying again
replaced fuel filter drained checked if any extra yuck no was clean. replaced CPS WOW thought it worked fired right up let sit warm up died tryed again warm up die no sputtering just die if i try after warm up right away fires and dies

please help
cant afford anything but parts at cost and jacob helping and showing me how to do the few leaking gaskets injectors and glow plugs so need to make drive i know she will make it cps was big improvment so have a feeling something simple

sorry about spelling
lisainfinity is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-07-2013, 07:17 PM
Undead Member
 
gaspipe's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Hootersville, TN
Posts: 705
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Try swapping power relays. Driver's side behind air box. IIRC, #2 relay is the IDM. Similar symptoms at hard start.

~Bruce~
'95 F250 4x4 ECLB 295k - ZF5, Southbend, 4.10, van pedestal, EBPV & CCV delete, 1.0 ex housing, 3" DP, 4" exhaust, BFAF, 140v IDM, MagHytec diff cover, HD front springs, 16x8 alloys
'95 F-Superduty 4x2 CM 12' Flatbed 47k - E4OD, 5.13, Banks intercooler, van pedestal, EBPV & CCV delete, 1.0 ex housing, 3" DP, 4" exhaust, BFAF, PHP tunes, 6.0 fan, 140v IDM, TruCool, MagHytec diff/pan, Dieselsite external trans filter, Autometer gauges, 180w LED light bar
gaspipe is offline  
post #3 of 5 Old 01-10-2013, 01:28 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
going to go try ty
lisainfinity is offline  
post #4 of 5 Old 01-10-2013, 01:56 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
no didnt work
lisainfinity is offline  
post #5 of 5 Old 02-20-2013, 08:56 PM
Premium Member



 
stealthrunner's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Everett Wa.
Posts: 309
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 2 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Looks to me like the Admins need to move this thread.....

95 F-350 4x4 Crew Cab
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Mods. so far
DIY Intake
4" diamond Eye exhaust
New Toyo AT 2's
VHF/UHF Radio
Pillar gauge pod and all Isspro gauges
E-Fuel done and running!!!!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Wicked Wheel 2!! Good Mod.!!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Intercooler is in and helps alot!!!!!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

100 Gallon transfer tank...
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Stage 1's and a Hydra chip with tony's tunes on it!!!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Next on the list...ZF-5 swap...
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
stealthrunner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome