powerstroke starting issues....again. - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 12-07-2012, 03:19 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
dieselhate's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 104
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
powerstroke starting issues....again.

ok so i drove home last night, running fine. all normal. this morning i try to start it and cant. no wait to start light. checked all the fuses. didnt check the relays, specifically number 30. cant check it with a test light so i guess ill have to replace it and hope that works. i changed my glow plug relay thinking that would fix it for sure, nope. it wont even start with ether guys! tried jumping the gpr and the wrench slipped and shorted out on my fuel line so now i got a hole in my fuel line i got it plugged in now, i don know what to do, im supposed to work in the morning.

Just to clarify:
checked all fuses
NO WAIT TO START LIGHT
couldnt check relay number 30
replaced gpr
wont start with ether
cps replaced three days ago at dealer
dieselhate is offline  
post #2 of 3 Old 12-07-2012, 03:49 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,286
Thanks: 7
Thanked 249 Times in 240 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Quoted: 92 Post(s)
Feedback Score: 3 reviews
The key is, without a WTS, you have to figure the PCM isn't running...

Start there. There should be power in the OBD-II port as well as the cig ltr.

If you have a performance chip, remove it. Check the PCM connector maybe. I'm going to assume you've done a Really Careful job with the fuses because that actually is the most likely reason for a non-running PCM. With a meter, Both sides of every fuse...

What yr is your truck?

What does relay #30 (is that right? my relays are 3 digit ie.303) say it's for?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	OBD-IIport-pins.jpg
Views:	256
Size:	20.8 KB
ID:	46736  
NoRalPh is offline  
post #3 of 3 Old 12-08-2012, 10:08 AM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
dieselhate's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 104
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
update

thanks noralph. yeah i mentioned that i HAD checked all the fuses. i assumed that the pcm #30 fuse was under the hood. stupid me. ive even done this before and made the same mistake again. i was spending hours chasing electrical signal everywhere BUT the dash. KISS. keep it simple stupid. ill try to learn my lesson this time.....thanks for the reminder though.
dieselhate is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome