7.3, Never fully warms up to operating temp? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-30-2012, 11:55 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Location: Woodstock, GA
Posts: 405
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
7.3, Never fully warms up to operating temp?

Just grabbed an 01 7.3 Excursion 4x4 with 190k on her.

Drives great, little sluggish with the 35s but seems to drive fine. No real loss of power.


She will not get past about 1/4 of the temp gauge. I'd say the thickness of 2 quarters above the C \ mark. That's when driving for quite some time. If I sit at a light for quite awhile it starts to touch the C again.

Heat works decent but not super hot.


Thermostat issue?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-30-2012, 12:10 PM
Super Moderator

 

Join Date: Jul 2008
Location: Orangevale, CA
Posts: 11,741
Thanks: 18
Thanked 116 Times in 110 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I think that's the first place I'd look. It may be stuck open a bit allowing the water to circulate instead of staying in the block until it's warmed up properly.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:02 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors