00 7.3 injector - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 11-27-2012, 03:56 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
00 7.3 injector

ok i had couple problems i ran a test on it it show # 8 # 6 misfire i took it apart replace wire harness in it ran it again show #6 again ran a buzz test it sounds weak like nothing if i replace it NOTE its has stock injectors now will the rest of them be matched with new one or should i replace them all im a newbe with this but do have some help looking for any help thx
bowtech1st is offline  
post #2 of 5 Old 11-27-2012, 06:15 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
check the valve cover gasket FIRST. this is where the wiring is for the injectors and the glow plugs. they are built into the side of the valve covers. they are notorious to short out and give a false faulty injector reading. you will need to pull the covers off to visually inspect them. do the driver side first as this is very easy to access with minimal removal of components. 30 minutes and i had my 1st cover off and it ewas my 1st time.not saying thisis your problem, just letting you know, its cheaper
catfish71 is offline  
post #3 of 5 Old 11-28-2012, 04:11 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
injectors

ok traced the wires and no problems there it was #6 injector runs good about ready to start with upgrades to the work truck again
bowtech1st is offline  
post #4 of 5 Old 11-28-2012, 05:15 PM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Even good at the pigtail outside the valve covers and the connectors?

I made my Samsung SGH-I997 send this.



2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
jesilvas is offline  
post #5 of 5 Old 12-01-2012, 04:08 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
injector

we did check all connectors also first and thx to all who replied
bowtech1st is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome