Replaced gpr and truck died! Need help!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-24-2012, 01:31 PM
Member
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Replaced gpr and truck died! Need help!!!

So my truck was having some issues starting up in the cold, so I ordered a new gpr and put it in tonight. The truck has been sitting since Wednesday (today Saturday) I put it in let them cycle and it started up like it would if it were warm no smoke nothing let it idle for about 3-4 minute when it died. Like I shut the truck off. The battery light came on OD off light came on cel came on and the glow plug light came on. I shut the key down and went to crank it over, the same lights came on and it will crank and crank and crank but nothing....any ideas guy???
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-24-2012, 04:21 PM
Member
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just went to start it again and same thing...all the lights on the dash coming on and now the relays are clicking under ther dash?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-24-2012, 05:40 PM
Member
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anyone? I need this thing running by tomorrow! Do you think cps? Poor battery connections? Would bad connections cause the truck to die?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-24-2012, 07:28 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2008
Location: Grovertown
Posts: 271
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just double check everything you took off and even things you thought to take off. And then recheck them. And if you have a spare cps laying around just throw it in there. It only takes 2 minutes to switch. Good luck.


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-24-2012, 07:34 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Jul 2008
Location: CONUS
Posts: 100
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My drivers side battery ground was loose and caused the same thing. I hadnt touched the batteries in over a year and didnt think it was the problem, but over time it loosened up enough.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-25-2012, 05:05 AM
Member
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Will clean the connections today and grease them. Will a napa cps do or should I go to ford if that doesn't work?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 11-25-2012, 07:30 AM
Member
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Not the batteries, I cleaned the terminals. There's no dealers near me open on Sundays so I am going to advanced just to see if a new cps will start it. If it does ill buy oem tomorrow. Will swapping in the new gpr have anything to do with the truck not starting? Should I swap the old one back in?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 11-25-2012, 07:34 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2008
Location: Grovertown
Posts: 271
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you make sure to mark each wire to the correct location when you removed them from the old GPR? And did you make sure that all the wires went back to the correct terminals on the new GPR? This picture may help. Sorry it's so small. Replaced gpr and truck died! Need help!!!-imageuploadedbyautoguide1353861290.547266.jpg


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 11-25-2012, 07:43 AM
Member
 

Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Also tach does not move when cranking...buzzin/clicking is still happening
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 11-25-2012, 08:05 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2008
Location: Grovertown
Posts: 271
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you swap your cps yet? If not then do it.


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:03 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors