ICP sensor ? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-22-2012, 01:06 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2012
Location: Edwardsville, IL
Posts: 141
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
ICP sensor ?

Hey all and happy Thanksgiving.
Been having a problem with cold start and long clear up after it does start.
I have replaced the gpr, 8 glow plugs and the uvc wiring harnesses. I pulled the plug out of the ICP and found oil up in the plug. From what I have read this is a good indication that the ICP is dew for a change. Is this the case? If I plug the block heater in the cold start problem and rough running goes away so I just figured it was still a glow plug problem. Once the truck is up to temp it does just fine. Any input would be great. I have been going through a list of items to get this truck up to snuff having just purchased it.
Thanks for any help.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-22-2012, 07:44 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Chico, California
Posts: 3,466
Thanks: 17
Thanked 100 Times in 95 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yep time to change
the icp isnt sending correct information on oil pressure. which is vital at startup.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-22-2012, 08:21 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2012
Location: Edwardsville, IL
Posts: 141
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Thank you for the reply. I was hoping I was on the right track. Have to get one coming before it gives up completely.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-26-2012, 08:47 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2011
Location: iowa
Posts: 394
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I'm in the exact same boat - I've replaced both batteries, alternator, gpr, all glow plugs, starter, starter solenoid, fuel filter
.... Check your exhaust back pressure sensor I had to clean mine out but my ICP had oil on it too so that's next
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:17 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors