loud clatter noise at 1500 rpm's, no power, and white smoke on start-up - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 10-21-2012, 06:06 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Location: Medford, Oregon
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
loud clatter noise at 1500 rpm's, no power, and white smoke on start-up

How's it going yall, I have a problem and I am knew here so bear with me please while I try to explain this to you and I am confident yall can help me. I have a 2001 7.3 powerstroke and I absolutely love this truck. I have a 6.4 too, but it doesn't have all the bells and whistles that the '01 has. Anyways to the problem, I had three injectors drop out on me a couple weeks ago and had ford replace them. They re-did the CCT and found that one of the ones they replaced (#8) was dropping out again. They called me back in and told me that they fixed the problem by putting an aftermarket CPS in, which I guess throws the #8 failure. Everything was going fine until recently it has started puff white smoke at start-up and it has a really loud clatter sound, I would venture to say that it is louder than a 12v cummins, I had one too so I know it is louder than that. Here's the wierd part too, it goes away past 2000 rpm's and starts around 1500. i don't know what the hell is wrong with this thing. It has no low end power whatsoever. I have to floor it to get it to go anywhere quickly. Now, I'm not sure if maybe I am just used to my 6.4, or if there is something really wrong with this truck. I hope it isnt serious, because i love this truck. Any Ideas fellas?

Also, I found something wierd in the fuel bowl, it was like gold flakes or something, but I know there is no injection pump on these trucks, so I'm sure it is unrelated. Thank you so much for the help.

Could the ICP sensor be doing all this too?

Last edited by armyvet26; 10-21-2012 at 07:38 PM. Reason: just adding a new question
armyvet26 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 10-21-2012, 07:59 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Location: Medford, Oregon
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Anybody? Anything?
armyvet26 is offline  
post #3 of 5 Old 10-21-2012, 10:52 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Location: Medford, Oregon
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I guess not. Nevermind, I'll figure it out.
armyvet26 is offline  
post #4 of 5 Old 03-16-2013, 11:34 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jan 2012
Location: westchester, ny
Posts: 189
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
what was it?

2003 F250 7.3 CC SB FX4
TS Chip Tuned by Tony Wildman
4" MBRP Turbo Back Straight Pipe
Driven Diesel Regulated Return
International Bellowed Up-pipes
K&N Intake W/ 6637
Transgo Shift Kit
ATS Ported Turbo Housing
Wicked Wheel 2
EBPV Delete Pedestal-High Flow Outlet
3 Gauge Pillar Pod
Viper Remote Start w/Turbo Timer
potbss is offline  
post #5 of 5 Old 03-16-2013, 01:06 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Oct 2009
Location: hudson, fl
Posts: 3,180
Thanks: 10
Thanked 17 Times in 14 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
mine does the same thing from like 1400-1600, some weird rattle noise. No idea what it is.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2000 DRW CC 7.3
Exterior: 08 Exterior Clone, 22.5's
Engine Mods: GTP38R WW2, 5 inch exhaust,T500, 6637, TW tunes,DI Up pipes, 6.7 fuel pump fuel system.
Trans Mods: 6.0 trans cooler, JW Valve body,Billet triple disc converter.
Sound Mods: 7" flip out tv, 3-way speakers all around, 12" sub, 500 watt amp.
Misc:dieselsite coolant filter, max ac assist, BRV, IHD,gauges, CCV

Next up power rear window
campbellflage is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
7.3 powerstroke , loud clatter , no power , white smoke

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome