2002 7.3l diesel - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 10-10-2012, 01:04 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2012
Location: fairfield,tx
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
2002 7.3l diesel

it will run fine for a while then loses power & runs very rough ,like its out of fuel, will idle but rough too. i have changed the fuel pump,filter,cleaned the fuel tank & lines,oil,& map sensor. help please
elhose is offline  
post #2 of 5 Old 10-10-2012, 01:29 PM
Compression Ignition Addict
 
AOx4's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Ventura, CA
Posts: 180
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
My money goes to something in the HPOP system. ICP sensor?

- Trey
"Jaws"- 2002 F250 XLT CrewCab Short Bed 4x4 7.3L

Phoenix 6pos (Stock, 65dd, Whisper, 100p, 120r, 80t), 6637 Intake, RR-IC Boots, OEM Black CPS, DeFoiled, 08 Tail Lights, MBRP TB 4" w/ muffler, Firestone load bags, 05+ Tow mirrors, Custom Flag Mount

My Youtube videos
AOx4 is offline  
post #3 of 5 Old 10-11-2012, 09:46 AM
Compression Ignition Addict
 
kblv247's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: washougal, Washington
Posts: 210
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
could be injector o-rings?
kblv247 is offline  
post #4 of 5 Old 10-14-2012, 04:12 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: May 2012
Location: Port Coquitlam, BC
Posts: 191
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I have somewhat of the same problem. Runs rough when warming up but fine at operating temp. I've changed filters/oil, injector o-rings a few months ago but i am also leaning to something on the HPOP side or CPS.
Greenman01 is offline  
post #5 of 5 Old 10-14-2012, 04:44 PM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Have either of you monitored live data during the problem?



2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
jesilvas is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome