2000 powerstroke sputtering - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 09-29-2012, 05:54 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
2000 powerstroke sputtering

rough idle and when you take off it is sputtering and getts to driving rough the faster you go then when you exceed 2000 rpms it clears up? the strangest thing ive come across.. its my dads truck and he thinks its the injector or injector wire or valve cover gasket idk please help
PowerJoke55 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 09-29-2012, 08:18 PM
Compression Ignition Addict
 
Turbostang500's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Dover
Posts: 1,634
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Any smoke?

Lee


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
2000 F250 PSD SCSB 4X4 418k miles straight pipe gauges 2" leveling kit 315/75r16's
6637 with custom intake pipe. TS Performance 6 position chip!
[/URL]

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Please don't confuse my attitude with my personality.. my personality is who I am,my attitude depends on who you are...
Turbostang500 is offline  
post #3 of 4 Old 09-30-2012, 01:45 PM
Compression Ignition Addict
 
timmyboy76's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,891
Thanks: 0
Thanked 20 Times in 20 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
could also be the EBPV sticking. Its a flapper on in the exhaust side of turbo.

99.5 x-cab 7.3l, 6spd, 161k miles.....
timmyboy76 is offline  
post #4 of 4 Old 09-30-2012, 01:48 PM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Doesn't sound like EBPV, but maybe. Sounds like injection issue. Which could be oil, fuel, or wiring.
Last oil change, oil used?
Fuel filter change last?
Have you checked the UVCH connections or wires under the VC for chaffing?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jesilvas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome