01 7.3 misses on any cold start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-26-2012, 08:45 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy 01 7.3 misses on any cold start

hi there. Im at my whits end with this f450 new injectors new glows gpr and passanger side uvch It has the oil crossover hose from head to head. The issue is when started it runs on around 5 cyls all the drives fire but the passanges till you let it warm up than open it up fully to redline in 3d gear it clears than runs like a champ all day till cold again. started cold i have unpluged the passanger head wiring and it keeps chuging unplug drivers it falls on face and dies warm runs the same with one or the other off. when i had the passange side valve cover off i left it over night and the dam thing started perfect that morning so i replaced that harness and gasket thinking i moved something. well its still the same missing when cold what could it be Any help is great help
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-26-2012, 10:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 1,854
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 18 Posts
Feedback Score: 0 reviews
try synthetic oil yet? Possibly when installing the vc, you hit something and now problem back. Did you do the 50 cent mod?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-27-2012, 07:19 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy

running rotella oil did 50 cent ommed the uvch and drivers side was around 6.2 to 6.6 when still conected to inside passenger side was 3.4 to 4.0 didn't make sence. keep getting code p1316 ran a buzz test and 4 worked loud and 4 where quieter but scanner didn't tell us any more. also tryed my bro's idm out of his 99.5 and no difference his ran mine just fine.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-01-2012, 07:00 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
COME ON GUYS someone's been here before i can't be the only one????
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-02-2012, 07:23 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2011
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm having the same problem, although I haven't replaced the glow plugs(they checked out good) or the injectors (I didn't want to spend that kind of $ not knowing for sure if I had a few bad ones). Started a thead a few days ago without much help either
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-04-2012, 09:25 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2010
Posts: 1,854
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 18 Posts
Feedback Score: 0 reviews
CEL light on? Have acces to AE?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:52 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors