ROUGH idle after sitting - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-04-2012, 09:27 AM
Member
 

Join Date: Sep 2011
Location: Waukee Iowa
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ROUGH idle after sitting

So I went home this weekend to see the woman and my mom so I left my 01 350 parked at the train station
For three days at a slight decline (nose facing down) and when I got back I went to fire her up and it idled BAD and had NO power. However as I drove it around the lot for 10 minutes it cleared up and all is well. This sounds like air in the oil? Has anyone ever had this issue? I've let it sit in my machine shed( perfectly level) for 2 months back in Iowa and it started and ran just fine.


Sent from my iPhone using Autoguide
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-05-2012, 08:21 PM
Member
 

Join Date: Sep 2011
Location: Waukee Iowa
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no one has any input?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-05-2012, 08:35 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,079
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 14 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I've heard of similar issues on here before involving the anti drain back valve.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-09-2012, 09:33 PM
Member
 

Join Date: Sep 2011
Location: Waukee Iowa
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
is there any way of testing this to see if its a issue? ive been driving it for a couple weeks now and its just fine. But still want to look into it for future trips back home when the truck sits
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-10-2012, 04:39 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2012
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Had the same problem for the last two days!!! Cold start it runs like crap for the first mile or two then clears up!! Need help to what it might be.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-14-2012, 05:53 PM
Member
 

Join Date: Sep 2011
Location: Waukee Iowa
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I've heard about the anti drain back but know nothing about testing or inspecting the issue
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:22 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors