99 7.3 cranking, no tach movement, no start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-16-2012, 06:07 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2012
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
99 7.3 cranking, no tach movement, no start

My buddy/neighbor and I are both new diesel owners. yesterday his broke down in town. I helped him for a bit yesterday afternoon. he has a 6 pos chip on the motor, we checked (visually) fuses, swapped relays, he had already changed out the cps before I got there. He has a clean fuel filter, fuel in the bowl. The fuel pump comes on but he says it doesnt sound under a load when it runs. No fuel leaks. checked wires. he blew a couple of fuses the other day. little ones, he made a solid connection with wiring spades until he gets fuses. he unplugged a two wire harness from the fuel filter housing that had one burned looking connector. I think it was for the fuel bowl heater. Any other ideas or thoughts. As far as all of the acronyms, ipr, icp, ficm, etc. we dont know where any of that stuff is located. if you refer to an acronymed part, could you please say where to find it? thanks guys for any help.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-17-2012, 04:43 AM
Shooting and Squirting

 

Join Date: Dec 2011
Posts: 93
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What's his fuel level at?

Sent from my ADR6400L using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-17-2012, 06:58 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2012
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by fireguy942 View Post
What's his fuel level at?

about 1/4 tank, he added a little more out of a can i let him have, the fuel in the bowl looked good, but anyway, he fixed whatever was wrong with it, then he drove it to town and accidentally pulled the wire running from his 6 pos chip with his foot, pulling the chip out and now its toast. no WTS light, no start
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:37 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors