sudden loss of power. not my injectors - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-06-2012, 12:22 PM
Member
 

Join Date: Apr 2008
Posts: 55
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sudden loss of power. not my injectors

Hey guys. So as always, thanks for your inputs and Ill continue to help where i can.... Heres my NEWEST issue. not a bad one and im sure its an easy fix. I have an oil leak, i recently took off my turbo because i thought it was the pedestal orings. so i replaced the o rings and put everything back together. i connected the ebpv cable(?) to the pin actuator. correct me if im saying it wrong. anyway, so i got everything back together and WOW. what a difference. i do have a hypertech tune in it but when i put everything back together, its like the truck woke up!!! i had badass acceleration, the idle sounded great and everything. its like it was a new truck. well the next night i was entering the freeway and there was a little rice burner with a turbo that i had to black smoke because the 2 lane entrance to the freeway converted into one and i wasnt about to let the little $hit burn me. anyway so i did smoke his plastic weed eater with wheels, but i heard kind of a muffled pop sound and got a check engine light. Then the light went immediately away. went home and parked it. the IPR valve"s tin nut had come off and the sleeve that goes over the shaft of the IPR was sitting in the valley. The truck still runs and drives fine. but my mpgs feel like theyre way down. and i STILL have the stupid oil leak. theres not really any white smoke except in the mornings for a few minutes, but im getting HUUUUGE clouds of black smoke when i accelerate hard or am going up a hill. And instead of building up pressure during acceleration THEN having one short WHOOOSH right around the shift points, im getting a longer continuous whoosh AS im accelerating? Is the cable the culprit? or is it something else? Am i low on blinker fluid?
Thank goodness for the web, id either have to take it to a mechanic or work on it at home, blind, in the dark.

Last edited by dieselhate; 08-06-2012 at 01:15 PM. Reason: forgot to mention smoke
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:25 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors