Injector problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 06-28-2012, 12:31 PM Thread Starter Rookie
Join Date: May 2009
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Injector problems

I hooked up the AE to my truck to start troubleshooting it. the problem is that when the truck gets up to operating temp it shuts off and wont start again till it cools off.

when it colds everything is fine and dandy but after it shuts down it only shows around 160 psi on the ICP. I have already replaced the IPR and it's doing the same thing and the ICP is functioning properly.

So I have a leak in the system somewhere when the oil gets to operating temp.

My question to you guys is, How do you tell if you need new injectors or just new o rings?
lilsumo is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 Old 07-02-2012, 09:05 PM
Join Date: Dec 2007
Location: Spring Branch TX
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Find the leak?

Travis T
Sent from my phone...

Travis T

1999.2"5 F350 4X4 CC 7.3 LWB SuperLift, AIS, Gooseneck, Zoodad, South Texas Outfitters Bumpers, Autoenginuity Ford 4R100HD

2002 F250 2X4 CC SWB (Wife's) Stock except for AIS filter and Gooseneck
cadd is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome