running rough - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 06-12-2012, 09:25 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
tgarrisoniv's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: middleburg, fl
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
running rough

hey guys,
i have a late 99 PSD 190k, straight pipe, 6-pos power hungry chip, 6637 intake.

it has been running rough so i did o-rings on the injectors, at first it ran a bit better but now it is running rough at idle, almost like it is missing a bit and has a tick from idle through all rpm. it still has plenty of power and black smokes a ton. any ideas? thanks.
tgarrisoniv is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 06-12-2012, 09:36 AM
Compression Ignition Addict
 
RedDye01's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Stockton, CA
Posts: 354
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have you ever had to replace tour injector harness plugs? I had the same issue a while back

Bellowed Up Pipes
GTP38R
T500 HPOP
HPX Line
RiffRaff FRX Line
JW Valve Body
4" Lift w/33's
6637 DIY intake
4" exhaust
Gauge

RedDye01 is offline  
post #3 of 8 Old 06-12-2012, 09:40 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
tgarrisoniv's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: middleburg, fl
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yes, i have replaced them. they are ok.
tgarrisoniv is offline  
post #4 of 8 Old 06-13-2012, 07:54 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2012
Location: Norway
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to helgaairhead
Quote:
Originally Posted by tgarrisoniv View Post
hey guys,
i have a late 99 PSD 190k, straight pipe, 6-pos power hungry chip, 6637 intake.

it has been running rough so i did o-rings on the injectors, at first it ran a bit better but now it is running rough at idle, almost like it is missing a bit and has a tick from idle through all rpm. it still has plenty of power and black smokes a ton. any ideas? thanks.
Mine is doing exactly the same - just like its missing as you say and Ive also noticed the tick at idle.
PSD 2001 - 225' Km on the clock, should be plenty left.

Helge
helgaairhead is offline  
post #5 of 8 Old 06-14-2012, 10:29 PM
Member
 
spence_skidmore's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Graham, TX
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I had something similar wrong with mine and it was a bad injector and a bad wiring harness. Hope this helps..


Sent from my Autoguide iPhone app
spence_skidmore is offline  
post #6 of 8 Old 06-15-2012, 04:46 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
tgarrisoniv's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: middleburg, fl
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yeah, im leaning towards a bad injector...
tgarrisoniv is offline  
post #7 of 8 Old 06-15-2012, 07:31 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
tgarrisoniv's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: middleburg, fl
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i thinking it is #8. i am going to pull off vc and unplug each injec, one at a time and see if i can find the culprit!! anyone had luck trying this?
tgarrisoniv is offline  
post #8 of 8 Old 07-01-2012, 10:26 PM
Compression Ignition Addict
 
RedDye01's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Stockton, CA
Posts: 354
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It may be easier to disconnect each wire individually from the harness clip so u dont need to pull the vc. Just an idea. Ever find the problem ?

Bellowed Up Pipes
GTP38R
T500 HPOP
HPX Line
RiffRaff FRX Line
JW Valve Body
4" Lift w/33's
6637 DIY intake
4" exhaust
Gauge

RedDye01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome