Loss of power after GTP38R and injector retorque - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 04-28-2012, 07:51 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
RedDye01's Avatar
Join Date: May 2008
Location: Stockton, CA
Posts: 354
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Loss of power after GTP38R and injector retorque

So today I installed a gtp38r and retorqued the injectors (i had put new o rings on recently and wanted to retorque). This made a big difference in injector noise just fyi. Anyway, problem is I was driving along about 5 miles after taking off from the install and the truck suddenly lost power and check engine came on. I pulled over and shut it off,looked around and found nothing and restarted. Truck ran fine. 5 minutes later the same thing happened and it was running terribly. I had a valve cover gasket injector harness fail on me once and it ran exactly like when that plug harness failed. I pulled over and it ran like crap until i put it in neutral then idled fine. Problem started again, this time I pulled over and put it in park and it kept running rough. I went and unplugged the passenger side harness while it was running and it continued to run rough. I then shut off and restarted the truck. Ran fine. I unplugged the passenger side harness again and it ran exactly like it had a few minutes before. Plugged the harness back in and it ran good, unplugged and ran bad. Anyway, the odd thing about it is that when my harness crapped out before, i could turn off and restart and it would run like crap no matter what. This time if it runs bad, i can shut it off and when i turn it back on seconds later the problem goes away. If its running rough and i pull the harness and re plug just runs crappy all the way through. If its running good and i pull the harness, it runs rough then runs good when i plug it back in. Could anything else be causing this? seems like a weird issue and it makes me if it isn't something other than the harness thats causing this. Would appreciate any advice - sorry for the long read.

Bellowed Up Pipes
HPX Line
RiffRaff FRX Line
JW Valve Body
4" Lift w/33's
6637 DIY intake
4" exhaust

RedDye01 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 Old 05-01-2012, 04:52 AM
Compression Ignition Addict
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
scanning for codes is where i'd start
kaya@bernhausen is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome