Tick sound - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-25-2012, 10:21 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Location: lynchburg va
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 7.3ford350
Tick sound

I have horrible ticking sound. Brand new up pipes and mortar. I hurd the ticking before i replaced mortar and up pipes. Any suggestions?

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-25-2012, 10:22 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Location: lynchburg va
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 7.3ford350
Also i only here it when you driving. Sounds perfect at idle

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-25-2012, 10:55 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2007
Location: lynchburg va
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 7.3ford350
Also its a 2000 7.3

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-01-2012, 09:08 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2012
Location: Boise, Idaho and SLC,Utah FOR NOW
Posts: 144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Im really hoping that this one can find some help, I just got home from Afghanistan and find my truck doing the same thing... wasnt there before I deployed... came back and it was there... No ticking at idle, doesent seem to be RPM dependant (so no valve lash) I can only hear it with the windows up, it almost seems like its comming from behind the dash in the eng. compartment?

good news is she still runs like new....

My wife drove it while i was deployed.. she says the truck ran fine and it suddenly started after she took it to Sears for battery and battery cable replacement... IDK.

Running Shell Rotella in it since new, all the PM done at or before milage,
306K miles, auto tranny.

any help on this would be greatly appriciated guys....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-13-2012, 01:38 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2012
Location: Boise, Idaho and SLC,Utah FOR NOW
Posts: 144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bump

Sent from my SPH-D710 using AutoGuide.Com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:18 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors