25c UVCH plugs fixed, still no start - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 04-05-2012, 03:21 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Location: Palm Beach
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
25c UVCH plugs fixed, still no start

Hey guys, this is my 4th 7.3 PSD, I have done injectors and stuff before, so I know my way around.

Just picked up clean 2000 with 330k. Ran great on 500mi trip, 22mpg @70mph on highway. Started losing power last night around town, I parked it, and did quarter fix under both valve covers this afternoon. One plug was about 3mm out along entire length, other one was 2mm out on one corner

Tried to start, turns over strong, tries to fire but nothing. Rpm needle moves, so its not CPS. Batteries are @12v and good

I pulled fuel filter, it was dirty. Will replace in the morning. While filter was out I turned the key to Acc position and filmed fuel flow, does this look normal, it was just barely gurgling?

http://static.photobucket.com/player.../VIDEO0010.mp4

Oil looks reasonably clean, and is at the lower Add mark. I am gonna try and add a quart?

Does this sound like LPOP went dead?

Thanks for any suggestions. Diablo reports no trouble codes.

Boats n' Hoes!

2000 F250 ex cab 7.3 auto 340,000 miles, runs like new heheh
Hutch/Harpoon

Last edited by man-o-war; 04-05-2012 at 03:35 PM.
man-o-war is offline  
post #2 of 3 Old 04-06-2012, 11:32 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Location: Palm Beach
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Added 5gal of fuel (on top of just under 1/4 tank) and it fired right up. I guess fuel pickup is broken in the tank, time to do the Hutch/Harpoon

Happy Strokin'

Boats n' Hoes!

2000 F250 ex cab 7.3 auto 340,000 miles, runs like new heheh
Hutch/Harpoon
man-o-war is offline  
post #3 of 3 Old 04-06-2012, 12:23 PM
Compression Ignition Addict
 
Turbostang500's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Dover
Posts: 1,634
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
That is an interesting video! Lol

Yeah, guess it was pulling a little air! Haha

Lee

2000 F250 PSD SCSB 4X4 418k miles straight pipe gauges 2" leveling kit 315/75r16's
6637 with custom intake pipe. TS Performance 6 position chip!
[/URL]


Please don't confuse my attitude with my personality.. my personality is who I am,my attitude depends on who you are...
Turbostang500 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome