Loss of power - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 04-05-2012, 01:34 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Loss of power

2000 7.3 Excursion. 287 thousand miles. Sat for a year. Changed oil and fuel filter. Put in fuel stabilizer with 5 fresh gallons of fuel. Now shows just under 1/2 tank. Starts fine. No CEL. No smoke. Idles fine. When I drive it won't go over 1600 RPM's. Very slowly will increase speed. Too slow to make it worth talking about. At idle in park RPM"s will increase as normal up to red line. I'm very ignorant to all the different sensors, etc. If it is a known problem please indicate the name of the sensor or valve if that is causing the problem. One fellow said it was the Accelerator Pedal and Sensor Assembly. Another said if that was the problem I would not be able to accelerate at all. With that I don't feel comfortable investing $317.00 for that part. Thanks for any help or advise.

Last edited by xgrizx; 04-06-2012 at 06:15 AM.
xgrizx is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome