early 99 with stutter and white smoke - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 03-16-2012, 10:22 PM Thread Starter
Apache Armament
 
greenmachine07's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, OR
Posts: 82
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
early 99 with stutter and white smoke

Ok. Fix one another comes up. Since I'm currently stationed in korea I've had a friend of mine working on my truck. Recently he replaced the injector cups and UVCH harness on my 350. I also had my TS 6 pos chip reprogrammed to get rid of the smoke tune.

(all information from my wife, sorry if its a little... vague)

While driving about 60ish on a nice warm day in georgia the truck started to "stutter and blow white smoke out the tail pipe" and after she stopped "white smoke from under the hood" did it twice in the same day. both while truck was normal temps. Had my buddy look into it and he ran it up to 3000k in neutral and let off the throttle. Nothing. Did the same thing but slowly let it back down to idle and it stuttered and died.

I've looked into some threads about white smoke on decel, loose ICP sensors, bad IPRs, CPS, ect. Just tryin to get some more information if possible on what this could be. any help would be amazing! Sorry for the book.
greenmachine07 is offline  
post #2 of 4 Old 03-17-2012, 06:32 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,286
Thanks: 7
Thanked 249 Times in 240 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Quoted: 92 Post(s)
Feedback Score: 3 reviews
NoRalPh is offline  
post #3 of 4 Old 03-17-2012, 07:03 AM Thread Starter
Apache Armament
 
greenmachine07's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, OR
Posts: 82
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I hadn't ran across that one yet. Thanks! I'll have my buddy look into it. Only issue I see with the MAT sensor is that my truck doesnt smoke all the time. Only the two times while driving. Other than that it runs great. Or so my wife tells me. But all the same, thanks for the help!
greenmachine07 is offline  
post #4 of 4 Old 03-17-2012, 07:16 AM Thread Starter
Apache Armament
 
greenmachine07's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Summerville, OR
Posts: 82
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
got another update from my wife... she said the smell of the smoke was a mix of diesel, oil and burnt rubber. so sounds like it does it most of the time... definitely have them look into the MAT sensor now. Also, started it up after sitting over night and no smoke at all. runs like normal at an idle...

Last edited by greenmachine07; 03-17-2012 at 07:24 AM.
greenmachine07 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome