Truck sometimes die when turn on lights - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 03-07-2012, 12:42 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 219
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Truck sometimes die when turn on lights

So sometimes when i turn on my lights the truck dies, and other times it wont. If it does die i start it back up wait a minute and the lights will turn on. Anyone might know why this is happening??

2000 F350 Ext Cab Short Bed
4" turbo back to 8" stack
Turbonectics Ballbuster Turbo
TS Chip tuned by Tony Wildman
K&N Aftermarket Intake
20" Monster XD
35" Nitto Mud Grappler
Zoodad Mod
Harpoon Mod
Marinco Mod
Stroking is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 03-11-2012, 04:29 PM
Member
 
smokinstrokin99's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: aberdeen, washington
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Do you have HIDS in it? mine did that to me and i switched to a edge evolution programer and it stopped.



smokinstrokin99 is offline  
post #3 of 8 Old 03-18-2012, 09:19 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 219
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yes i do have hid's in it actually. why would it matter what chip i have on it or not?

2000 F350 Ext Cab Short Bed
4" turbo back to 8" stack
Turbonectics Ballbuster Turbo
TS Chip tuned by Tony Wildman
K&N Aftermarket Intake
20" Monster XD
35" Nitto Mud Grappler
Zoodad Mod
Harpoon Mod
Marinco Mod
Stroking is offline  
post #4 of 8 Old 03-19-2012, 09:50 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 219
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Okay so now it started to do it almost every time. I cleaned the battery terminals, still does it. So i unplugged my chip and now everything works. What the heck could be the problem??????

2000 F350 Ext Cab Short Bed
4" turbo back to 8" stack
Turbonectics Ballbuster Turbo
TS Chip tuned by Tony Wildman
K&N Aftermarket Intake
20" Monster XD
35" Nitto Mud Grappler
Zoodad Mod
Harpoon Mod
Marinco Mod
Stroking is offline  
post #5 of 8 Old 03-19-2012, 03:12 PM
Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the hid's are interfering with the chip. there are a couple threads about the issue.
mostlystock is offline  
post #6 of 8 Old 03-20-2012, 01:45 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 219
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
So from what i am reading is that i should hook up a relay to my HID's and connect them to the passenger side battery. Is this true??

2000 F350 Ext Cab Short Bed
4" turbo back to 8" stack
Turbonectics Ballbuster Turbo
TS Chip tuned by Tony Wildman
K&N Aftermarket Intake
20" Monster XD
35" Nitto Mud Grappler
Zoodad Mod
Harpoon Mod
Marinco Mod
Stroking is offline  
post #7 of 8 Old 03-22-2012, 03:14 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 219
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anyone???? Id hate to go buy parts that i dont need

2000 F350 Ext Cab Short Bed
4" turbo back to 8" stack
Turbonectics Ballbuster Turbo
TS Chip tuned by Tony Wildman
K&N Aftermarket Intake
20" Monster XD
35" Nitto Mud Grappler
Zoodad Mod
Harpoon Mod
Marinco Mod
Stroking is offline  
post #8 of 8 Old 04-09-2012, 10:05 PM
Member
 
smokinstrokin99's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: aberdeen, washington
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
relay wont help. its the insulation on your chip wire that is the problem. its not keeping the interference out of your chip thus causing it to go haywire



smokinstrokin99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome