Loss of power and bad fuel mileage and lots of codes - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 03-07-2012, 09:49 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Loss of power and bad fuel mileage and lots of codes

Hey guys i am new to the site, I've searched it a lot and found great info so i decided to join and post a problem I am having.
2001 F350 dually 7.3 completely stock with 160K on it.


Problems i am having are loss in power and fuel mileage went way south, like 12-13 MPG hwy driving. I drive it the same as i did before with 17-18 MPG. The truck runs good and smooth, its just started in the last few days to start rough but smooths out in a couple of seconds. Hooked it up to reader today and got some codes.

I've got 5 codes:
P1280 ICP sensor Circuit low
P0472 EPS low input
P1690 Wastegae Solenoid Circuit
P0603 PCM keep Alive Memory(KAM) Error
P1211 ICP Above/Below Desired

I run injector cleaner/cetane boost about every other to third tank
I changed my HPOP oil with my last oil change.
I took EBP sensor and tube off last week and cleaned them, they were clogged good. Put back on and seemed to be a bit better but not much.
I unplugged the ICP and ran it, no difference just turned CEL on.

Only thing i notice is most of these sensors tie into the Glow Plug Relay and am wondering if i need to replace this glow plug relay or should i start with the sensors?
If you have any thoughts please let me know!
ewtc94 is offline  
post #2 of 3 Old 03-07-2012, 09:55 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Also forgot to mention, that before i noticed the loss of power and mileage, I had a flatbed installed on the truck, only reason i bring it up is maybe something could have happened to the fuel sending unit or pump in the tank when they pulled the old bed off, i doubt it but wanted to see what you guys thought.
ewtc94 is offline  
post #3 of 3 Old 03-08-2012, 10:23 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Anybody got any ideas? Help please!!!
ewtc94 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome