weird power loss problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 02-28-2012, 05:40 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
wayfastwhitey's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
weird power loss problem

ok so i bought my 01 superduty in the early summer and it always worked fine and ever since it got colder(i live in canada) when i first start driving it until it gets really warmed up (have to drive for 10 mins or so) itll have no power until about 1/4 throttle and it makes a sound like a whooshing air sound kind of and as soon as you get past 1/4 throttle it hits and takes right off and works amzing. anyone got the slightest clue?
wayfastwhitey is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 03-01-2012, 01:34 PM
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 44
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
its your ebpv(exaust back pressure valve) perfectly normal for it to stay while driving until the truck warms up. its a butterfly in the turbo that aids in the truck warming up faster
stoken262 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome