03 7.3 lost power now starts and dies - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-25-2012, 01:15 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2011
Location: Lecanto FL
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
03 7.3 lost power now starts and dies

My 2003 F-350 lost power while driving @ 60 mph, would stumble with more pedal, no smoke... was able to limp home. I opened the drain on the filter housing while idling and drained off a few ounces of fuel, now it will start but barely runs then dies, no lights on dash, sounds like it's not getting fuel but it has half a tank and always gives me a low fuel light when low. 200K miles, daily driver and trouble free 'till now. Idea's?
Thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-25-2012, 03:27 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2011
Location: Lecanto FL
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Morning update

Okay, 12 hours later this morning I turn key on, listen to lift pump run and build pressure, start the engine and it runs perfectly. Took it for a couple of mile spin and everything seems normal... Glad it's running but now I don't trust it, changed the filter about 3K ago but will check it today.
Truck is equipped with propane injection but it was off at time of failure and I don't think it was the culprit.
Def seemed like a fuel delivery issue at the time, any ideas to check would be welcome.
Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-25-2012, 04:13 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 2,692
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
fuel issues can be due to hpop issues or ipr issues, no injection poressure equals no fuel?
i have seen ipr's fail
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-25-2012, 04:51 AM
Premium Member
 

Join Date: Feb 2010
Posts: 1,177
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Sounds like a CPS problem, or possibly an IPR going bad. Get a full diagnostic ran. CPS will run around $25 and IPR from ford will be $225+. Before you start throwing parts at it get a full diagnostic ran.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:30 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors