E99 loss of power erratic!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-13-2012, 07:21 PM
Member
 

Join Date: Feb 2011
Location: Cape Cod, MA
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
E99 loss of power erratic!!

I've had my e99 7.3 for less then a year. The guy I bought it from told me it needs a #8 inj. I didn't want to change it unless I knew for sure it was that one. I have been driving it even with the minor skip and haven't had any problems until tonight. I am running #2 heating oil straight. I had about 1600 lbs in the bed and as I started up a grade I started noticing a power loss. I couldn't get the truck over 45 to 50 on the level highway even at 2500 to 3k rpms. So I limped it to auto zone and bought a new filter. Threw it in at the parking lot. Truck fired up no issue. Drove it about thirty miles starting and stopping without problems. Then i unloaded. Then on the way home I had the cruise set to 75 and all of a sudden I noticed the speedo go down and I took over only to have the same problem. It did blink the overdrive light once. I had to pull over before heading over a bridge cuz I was worried I wouldn't make it over. After idling and shutting down and restating it went away. As I gained enough speed to get over the bridge it started sputtering and lost power again. Any ideas?? Please help. I really appreciate it!!!

Sent from my Autoguide iPhone app
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-13-2012, 08:52 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Aug 2007
Location: Manor, TX
Posts: 2,737
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 2 reviews
First off, get the codes pulled. A blinking OD light means you have set a code for the transmission. 3k RPM at 50MPH means your either winding it out in second or the transmission is slipping.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-14-2012, 05:19 AM
Member
 

Join Date: Feb 2011
Location: Cape Cod, MA
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i dont think it was winding out in second, if it was then i would have had awesome throttle response and i had nothing. i am wondering if it is my tourque converter? When i was slowing down to a stop its like it almost cleared up sometimes. When i put it in park it idled like ****! I dunno
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:18 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors