99 7.3 rough idle PLEASE HELP - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 12-09-2011, 02:27 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
fatkid1983's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
99 7.3 rough idle PLEASE HELP

ok guys and gals i have been looking around for some info on why my truck has a rough idle. when its cold it is fine, after running for 10 min it starts to run rough. it doesnt seem to lose any power but runs rough at idle. (SHAKING THE TRUCK) i have tried to run the codes and get nothing, no stored codes i have replaced the fuel filter did a oil change , changed the oil out of the hpop resvoir. unplugged the icp and it lugged for a sec and return to normal rpm with same roughness.. I noticed that the altinator was only puting out 11.00 v so i replaced that aswell. my truck came to me used and the po put a six gun banks programer a banks exhuast brake banks stainless exhuast banks big head waste gate banks trans cammand . please any help would be awesome as i am stummped! please and thank you

Fat Kid
fatkid1983 is offline  
post #2 of 6 Old 12-10-2011, 04:44 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
fatkid1983's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
So no one has any ideas huh?
fatkid1983 is offline  
post #3 of 6 Old 12-14-2011, 03:43 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
fatkid1983's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Gee thanks for the help.
fatkid1983 is offline  
post #4 of 6 Old 12-22-2011, 06:25 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Soounds like what mine is doing
97ss150 is offline  
post #5 of 6 Old 12-23-2011, 08:26 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Location: Windsor, CO
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Have you checked your UVCH connectors, they do become loose, but if you are not loosing power, maybe not, but it is worth a try. What type of scanner are you using, you need a special scanner for the 7.3.

E99 F350 CC DRW AT
scarlson is offline  
post #6 of 6 Old 12-26-2011, 12:14 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2011
Location: Jackson NJ
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
do an injector Buzz test and see what comes up on the scanner jeff
18inchapes is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome